Топлофикация-София може да работи над три месеца на мазут, ако няма

...
Топлофикация-София може да работи над три месеца на мазут, ако няма
Коментари Харесай

Шефът на Топлофикация: Можем да работим над три месеца на мазут, ако няма газови доставки

" Топлофикация-София "  може да работи над три месеца на мазут, в случай че няма нужните количества газ. Това съобщи в ефира на изпълнителният шеф на сдружението Александър Александров.

Той направи мнения и за сметките за парно. " Без никакво подозрение ще бъдат поправени фактурите, в случай че се окаже, че са нарушени разпоредбите при образуването на сметките. Дайте ни няколко дни, когато имаме решение с министерството на финансите. " Топлофикация "  няма интерес да начислява неверно Данък добавена стойност. Разминаването е, че до момента начислявахме 20% на всички покупко-продажби в предишния регулаторен интервал, който завърши на 30 юни. Отоплителният сезон е от ноември до април ", добави той. 

От " Топлофикация-София "  заявиха, че са спазили закона при издаването на общите фактури за отоплителния интервал. Според инструкциите на Министерството на финансите решаваща е датата, на която фактурата е издадена. Ако това е след 9 юли 2022 година - данъкът е 9%, а не 20%. Издадените фактури следва да бъдат анулирани и да бъдат издадени нови. 

" Има над 200 обекта, които желаят да се причислят към " Топлофикация ". Не предлагам на никого да изключва топлоподаването си, тъй като ще натовари своите съседи, само че и това остава най-евтиния вид ", изясни Александров. 

По думите му, модернизацията на " Топлофикация "  няма опция. " Трябва да се откри сериозен вложител, който да я осъществя. Има единодушие сред общината и страната по отношение на оздравителния проект ", акцентира изпълнителният шеф на " Топлофикация-София ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР